Skip to content
Nederlands
All posts

5 redenen waarom patiënten afspraken afzeggen

Het annuleren van afspraken is een veelvoorkomend fenomeen, maar wat zijn de drijfveren erachter? Hier zijn vijf veelvoorkomende redenen waarom patiënten hun afspraken afzeggen: 

1. Onverwachte Verplichtingen: Het leven is onvoorspelbaar en soms komen er onverwachte verplichtingen op ons pad die prioriteit krijgen boven onze geplande afspraken. Dit kunnen familie-gerelateerde noodsituaties zijn, werkverplichtingen die plotseling opduiken, of zelfs persoonlijke gezondheidsproblemen die dringende aandacht vereisen. 

2. Tijdsgebrek: Soms realiseren patiënten zich pas op het laatste moment dat ze simpelweg geen tijd hebben om naar een afspraak te gaan. Het annuleren lijkt dan de enige optie om niet nog meer stress toe te voegen aan hun al overvolle dag. 

3. Financiële Overwegingen: In sommige gevallen kunnen financiële zorgen een rol spelen bij het afzeggen van afspraken. Mensen kunnen zich terugtrekken uit afspraken om geld te besparen. 

 

4.Angst voor de Tandarts of Dokter: Voor sommige mensen kan de gedachte aan een bezoek aan de tandarts of dokter intense angst veroorzaken. Of het nu gaat om een tandheelkundige ingreep of een medisch onderzoek, de angst voor pijn of negatieve resultaten kan leiden tot het vermijden van de afspraak door deze af te zeggen. 

 

5. Vergetelheid: Soms is het zo simpel als vergeten. Met een overvloed aan taken en verantwoordelijkheden die onze aandacht opeisen, kan het gebeuren dat mensen simpelweg vergeten dat ze een afspraak hebben gemaakt totdat het te laat is. 

 

Geannuleerde afspraken kunnen een aanzienlijke hinder vormen voor praktijken, vooral wanneer er geen effectief systeem is om ze snel opnieuw in te plannen. Wil je deze uitdagingen overwinnen en je praktijk efficiënter maken? Ontdek hoe TurnUp je hierbij kan helpen op www.turnup.be!